Részleges lakásfelújítás az ügyfél kérésére

Ha az ügyfél lakásfelújításban gondolkozik, maga tervezi meg a lakás átalakítását és dönthet úgy, hogy a részleges lakásfelújítást választja, mert a fürdőszobája tökéletes állapotban van, nem kell még legalább 10 évig hozzányúlni, vagy egy régi beépített bútort szeretnének megtartani, mert időtálló stílusban készült el és így azt nem kell kicserélni, felújítani. És ha a felújításból pár helyiség kimarad, akkor bizony a lakásfelújítás olcsóbb lesz!

De bizony kockázatokkal is járhat egy ilyen részleges felújítás, nézzük, hogy mik lehetnek a buktatók, ha nem előrelátóan tervezzük meg otthonunk felújítását

1. eleinte úgy gondolhatja az ügyfél, hogy a fürdőszoba még tökéletes állapotú, ami igaz is lehet, viszont a mai kornak nem megfelelő és amikor elkészül az egész lakás akkor rádöbbenhet arra, hogy a fürdőszoba 10 évvel ezelőtti kinézete nem illik a lakás többi részéhez, így végül a fürdőszobát is fel kell újítani a mai kor szellemében.

2. Az ügyfél úgy dönt, hogy a régi konyhabútor még tökéletes a lakásba, ezért nincs szükség a cserére. Ebben az esetben a lakást a régi konyhabútor stílusához kell alakítani, tehát nem szárnyalhat az ember fantáziája és nem lehet a legmodernebb megoldásokat alkalmazni a lakásfelújítás során.

Lakásfelújítás konyhabútor csere nélkül

3. A hálószoba bútor megmarad, viszont az ügyfél merőben más színvilágot álmod meg a hálószobába és ez nem megy a bútor színéhez, felborul az összhang és végül már bánhatja, hogy nem hallgatott a szobafestő mázolóra.

4. Előfordulhat az, hogy a félig elkészült lakás régi elemei a lakásfelújítás befejezése után kezdik el felmondani a szolgálatot, így volt rá példa, hogy a lakásfelújító csapat levonult és egy hónap múlva vissza kellett menni, és egy másik helyiséget is fel kellett újítani. Ez plusz költséget jelent, mert az újbóli kiszállás pénzbe kerül.   

5. Előfordulhat, hogy csak ajtó és ablak cserét szeretne a lakásban, viszont ekkor kis mértékben sérül a nyílászárok körüli rész és ha régebbi tapéta van a falon, ami már nem kapható, akkor bizony előfordulhat, hogy az a rész nem javítható, így a helyiségeket újból kell festeni, vagy tapétázás vár a falakra ami igen csak megnövelheti a lakásfelújítás árát…

Részleges lakásfelújítás

Ez csak néhány példa volt azokra az esetekre, amikor nem előrelátó az ügyfél és végül nagyobb munka lesz a lakásfelújításból, mint ahogy tervezte. Minden lehetőséget végig kell gondolni és mérlegelni kell azt, hogy mely munkálatokat végezzük el, hogy egy komplett munkafolyamat végbe menjen és végül ne lépjük túl a felújításra szánt keretet. A szakemberek több évtizedes múlttal rendelkeznek, ezért érdemes kikérni az Ő véleményüket is, hogy milyen bontással, rombolással jár az általa igényelt lakásfelújítás, hogy nehogy akkor döbbenjen rá, hogy nem megfelelő, amikor a munkákkal már készen vannak.

Forrás: lakasfelujitasbudapest.eu, 2020-11-15 10:51