Mennyi lakásfelújítási támogatás vehető fel és mire

Nemrég megjelent a Magyar közlönyben a 2021.01.01.-től felvehető otthonfelújítási támogatásra vonatkozó törvényrendelet. Novák Katalin október közepén jelentette be a legújabb családtámogatási tervet, miszerint azok, akik legalább 1 gyereket nevelnek, azok jogosultak a lakásfelújítási támogatásra, aminek az összege maximum 3 milli forint lehet. 


A családoknak rengeteg kérdése van azzal kapcsolatban, hogy milyen módon működik ez az otthonfelújítási program, hogy vehetik igénybe ezt az óriási segítséget, amivel megszépíthetik, korszerűsíthetik az otthonukat.


Mai nap hallottuk azt a hírt is, hogy legalább 150.000 Ft nettó keresettel kell rendelkeznie annak, aki igénybe szeretné venni ezt a lakásfelújítási támogatást, tehát itt is meg kell felelni bizonyos feltételeknek. A számlákat gyűjteni kell, a munkadíjról és a felhasznált anyagokról, majd a támogatást a számlák bemutatása után fizetik ki, tehát rendelkezni kell a lakásfelújításhoz szükséges teljes összeggel az induláshoz.

De hogy mire vonatkozik ez a lakásfelújítási támogatás?

Burkolásra, szobafestés-mázolásra, tapétázásra, villanyszerelésre stb. tehát minden olyan felújítási munkálatra, amivel korszerűsítheti lakását. 


Egyesek szerint ez a lakásfelújítási támogatás megint csak a gazdagabb családokat segíti, mivel a pénzt utólag kapják meg a családok, így aki mély szegénységben él, az nem tudja igénybe venni az otthonfelújítási támogatást, mert az előre ki kell fizetni és utólag jár vissza a számlák összértékének a fele. 


Tehát aki lakásfelújításon gondolkozik és jogosult lehet a lakásfelújítási támogatásra, akkor az előbb járjon utána még mielőtt túlvállalná magát és végül nem kap semmit. 

Forrás: lakasfelujitasbudapest.eu, 2020-12-14 21:05